הסיפור שלנו

סאקאי הוקמה מתוך חזון ברור – לשנות את חווית קניות הסכינים ברמה גבוהה בישראל . לפתוח חנות מולטי-ברנד עם יצרנים ידועים בעולם שמציגה את הטוב ביותר שיש לכל המותגים שלנו להציע.

עובדות מעניינות

"לחתוך זה לבשל". המושג הזה הוא המלך במטבח היפני, אבל כל אחד שמבלה הרבה זמן במטבח, יודע כמה אמת יש באמרה הזאת

סכינים אחרות - 20% 80% שפים מקצועיים סכינים מיוצרות בעיר סאקאי80% ויותר Do you know? לעומת זאת, 80% מהשפים המקצועיים ביפן משתמשים בהן
סכינים רגילות 7% 7% כל השאר כל שאר הסכינים 93% Do you know? רק 7% מהאנשים בעולם משתמשים בסכינים המגיעות מסאקאי, יפן.

אודות חברת סאקאי

חזון החברה - לאפשר לקהל הישראלי לבחור את הסכין הטובה ביותר בעולם. העולם האמנותי של הסכינים היפניות, משלב בתוכו טכנולוגיית ייצור ופיתוח גבוהה, בת אלף שנים, המועברת מאב לבן.

איכות מעולה, יופי וחדות לאורך זמן רב – הן הסיבות לפופולריות של הסכין היפנית בעול שיתוף פעולה הדוק עם המאסטרים היפניים- ממשיכי ויורשי הידע באמנות הפרזול, בשיטתם המסורתית של הסמוראים, חלקם עדיין נושאים את התואר הנדיר של "המורשת היפנית הלאומית".

הסכין היפנית באה לתת פתרון לאלה שיודעים להעריך כלי חיתוך מושלמים במטבח, שפים וחובבנים, ולאלה שרוצים להעניק מתנה טובה ויוקרתית. אנו משתדלים לבחור את הדגמים המעניינים, המקוריים והיפים ביותר, ובאותה נשימה שיהיו נוחים ופרקטיים לשימוש.
סאקאי מתמחה במכירת סכיני מטבח ומוצרים נלווים על מנת לתת מענה לצרכים של מעריכי אמנות כלי החיתוך בכלל והכלים היפניים בפרט.
אנו מציעים לכם סכינים לכל מטרה, אביזרים ושירותים כגון:
אוסף סכיני מטבח ביתיים ומקצועיים, פתרונות עבור שפים ומסעדות, כלים לחידוד, אבנים, מעמדים, נרתיקים, תיקים, משטחי חיתוך ושירות השחזת סכינים.
סאקאי מספקת לכם שירות מקיף – השחזה מקצועית, תיקון ושחזור של הלהבים וסדנאות השחזת הסכינים.

אתר סאקאי, יפרסם באופן קבוע חדשות מעולם הסכינים, קטעי וידאו מעניינים ושימושיים, טסטים לסכינים, סרטים על יצרנים ויוצרים ומידע נוסף.
אנו עובדים ישירות מול היצרנים ביפן, מה שמאפשר לנו להציע ללקוחותינו את המחירים הנמוכים ביותר בישראל בהשוואה לשוק העולמי, כמו כן, אנו מציעים שיטות תשלום נוחות ואספקת מוצרים ברחבי הארץ בחינם .
אנו מאחלים לכם הנאה מרובה בשימוש בסכינים של סאקאי.

דומו אריגטו גוזאי מאס - תודה רבה

kiritsuke
yanagiba honyaki ao2
Master  Itsuo Doi   knife maker

נשמת האומן היפני המסורתי

סקאי, אזור שהיה ללב ליבה של אומנות הסכינים היפנית, תחילה עם חרבות סמוראי במאה ה-14, ומעבר לסכיני מטבח כאשר ייצור חרבות היה מחוץ לחוק בשנות 1860.

סקאי הפכה לעיר הומה כשלעצמה, עם בתי מגורים, מעורבבים בקרב בתי מלאכה רבים לסכינים. כאן המקום איפה שתמצאו את אחת המשפחות הידועות ביותר ביפן ביצירת סכינים. העסק מנוהל על ידי Itsuo Doi, בנו של הנפח האגדי Keijiro Doi. Keijiro Doi הוא אחד מבין הנפחים מהמפורסמים ביפן, אשר פרש לאחרונה, בגיל 85. הוא קיבל פרסים רבים על עבודתו האומנותית והוא נחשב על ידי רבים כאוצר לאומי חי של יפן. Itsuo Doi התחיל את החניכות שלו עם אביו בגיל 24 והוא התאמן כנפח במשך יותר מ-40 שנה.

ביפן, אומנות יצירת סכינים היא מקצוע בנוסף לזה שהיא צורה של אומנות. נפח עשוי לבלות כל חייו בהתמחות באחת המיומנויות בלבד המערבת ייצור להב והחניכים אינם נחשבים בקיאים כל עוד שלא עבדו במשך 10 שנים לפחות.

אומני סכינים מ-Sakai היום

Yoshikazu Ikeda התחיל להתמיד בעסק המשפחתי של חישול סכינים כשהוא היה רק בן 22 שנים. ב-1988 הוא נבחר להיות אחד מבוני להבים Dentoukougeishi מ-Sakai City, וב-2001 הוא נבחר להיות החבר הראשון ב-Sakai City´s Master Craftsmen Organization. במשך עשרים שנה האחרונות הוא שכלל את טכניקות החישול שלו עבור חרבות יפניות וגם עבור סכיני מטבח. היום, Master Ikeda מחשל סכינים עבור חברות סכינים עליות יפניות, והוא היושב ראש של ארגון Dentoukougeishi, אומני מלאכה מסורתיים מוכרים על ידי הממשל המקומי היפני.

בית המלאכה שלו קטן ודחוס בכלים וסכינים בתהליך. המקום שמאחורי הכבשן מתאים רק לאדם אחד. אפילו בחורף החדר רותח מחום בחורף, Ikeda עובד שלוש שעות בבוקר וארבע שעות אחרי הצהריים. בקיץ, לעומת זאת, הוא יכול לעבוד רק 30 דקות כל פעם לפני שהוא לוקח הפסקה. הוא מחשל 20 סכיני מטבח ביום אחד, זה תלוי בגודל ובאיכות הסכינים שיש לייצר. במקרה של סכינים יותר איכותיות, הוא יחשל 5 ביום.

Master  Togashi knife maker

נשמת האומן היפני המסורתי

במהלך השנים Doi הביא לשלמות, בעקביות ובמומחיות את אומנות החישול של סכינים, ושיחק תפקיד מושלם לא רק בשמירה על הטכניקה הזאת והמסורת עתיקות יומין, אלא גם יצירה של מודעות וביקוש עבורם מחוץ ליפן. את בנו ורק את תלמידיו Itsuo Doi יישא על המורשת של המשפחה.

בית המלאכה שלו ממוקם בעיר סקאי, אזור שהיה ללב ליבה של אומנות הסכינים היפנית, תחילה עם חרבות סמוראי במאה ה-14, ומעבר לסכיני מטבח כאשר ייצור חרבות היה מחוץ לחוק בשנות 1860.

סקאי הפכה לעיר הומה כשלעצמה, עם בתי מגורים, מעורבבים בקרב בתי מלכה רבים לסכינים. כאן המקום איפה שתמצאו אחת המשפחות הידועות ביותר ביפן ביצירת סכינים.

לסכיני השף של סאקאי