סכין שף (גיוטו) Cohsey מ"מ210 VG#10





בדירוג מעלה מצויות פלדות פרמיום יפניות איכותיות ברמה הגבוהה ביותר. יש לזכור שגם פלדות בדירוג של כוכב אחד, עדיין נמצאות בטווח של פלדות הפרמיום!
קו הסכינים של VG-10 Cohsey מתוצרת הנפח המוכשר Tsukahara San. הוא מקשה את הפלדה לקושי של 61-HRC ולאחר מכן מוסיף חיפוי מפלדת Damascus אל-חלד באמצעות בנייה san-mai. התבנית Damascus המקסימה מתקבלת תוך שימוש בטכניקת חריטה. המראה היפה של כתב kanji הינו חרוט לעמידות. התוצאה היא להב במראה נהדר שהוא קל לשימור ולתחזוקה.
הסכין Gyuto המופיעה כאן אורכה 210 מ"מ לאורך השפה, אשר נמצאת על הצד הקצר יותר של הסקאלה עבור סגנון זה של סכין. לכן זאת בחירה טובה מאוד עבור ידיים קטנות יותר או מרחבים דחוסים. בשל הממדים הקומפקטיים שלה, היא גם מאוד קלילה וקלה לתפעול.
הסכינים האלו עם ידיות בסגנון מערבי קלאסי, עשויות מעץ שחור Pakka עם טבעת חיזוק מפלדה אל-חלד ושלוש מסמרות אל-חלד.
VG-10 היא סגסוגת מאוד פופולרית המשמשת בייצור של סכיני מטבח יפניות. היא נמצאת בשימוש אצל יצרנים מובילים רבים, כולל "החברה הגדולים". היא אל-חלד באופן מלא ולכן ממש קל לתחזק. שמירת השפה הינה ברמה גבוהה והיא אהובה היטב בזכות עמידה לשחיקה ולקורוזיה.
סכיני גיוטו הינן באופן בסיסי הגרסה היפנית של סכין שף מערבית עם מעט שינויים קטנים. תחילה, לרוב סכיני Gyuto אין את הטבעת הידוק המסורתית המערבית הנמצאת בבסיס העקב. בנוסף, לכמה מהן יש את הידיות בסגנון יפני מסורתי והן נקראות Wa-Gyutos. סכיני Gyuto יפניות עשויות לרוב מפלדה יותר דקה ויותר קשה האהובה על ידי מקצוענים רבים בגלל שהסכינים ניתנות להשחזה לשפה תלולה וחדה יותר, והסכינים אינן נדחסות במזון, לרוב כי הלהב לא נדחף אל האוכל כמו בסכינים עבות.
בית היוצר | Cohsey |
---|---|
מתכת ליבה | VG10 |
גימור | דמשק 45 שכבות |
שיפוע / שפה | משני הצדדים (50/50) |
אורך כולל (מ"מ): | 320 |
אורך להב (מ"מ) | 210 |
נפח | Kanehide |
Blade | San Mai |