סכין שף (גיוטו) 205מ"מ HAP#40 GIHEI
 סכין שף (גיוטו) 205מ"מ HAP#40 GIHEI סכין שף (גיוטו) 205מ"מ HAP#40 GIHEI  סכין שף (גיוטו) 205מ"מ HAP#40 GIHEI  סכין שף (גיוטו) 205מ"מ HAP#40 GIHEI Gihei Hap 40
SKU
GHP-G200
זמינות: במלאי

סכין שף (גיוטו) 205מ"מ HAP#40 GIHEI

969 ₪
מיועד לשימוש
מאפיינים
SAN MAI ROUND
מדד רוקוול HRC
עמידות בפני שחיקה
שימור שפה
עמידות בפני קורוזיה

בדירוג מעלה מצויות פלדות פרמיום יפניות איכותיות ברמה הגבוהה ביותר. יש לזכור שגם פלדות בדירוג של כוכב אחד, עדיין נמצאות בטווח של פלדות הפרמיום!

הערה

סדרת סכיני עלית GIHEI

הסכין GIHEI היא סכין פשוטה אך אלגנטית. היא קלה למדי, אפילו בשביל סכין שף (גיוטו)/ Gyuto קטנה, והיא מאופיינת על ידי השחזה נאה מאוד שמתחילה די גבוה על הלהב.

הסכינים עם האוחזים מעץ מגנוליה בצבע טבעי חושלו ידנית בנפרד בנפחייה של GIHEI באמצעות תהליך של הבעלים. סכינים אלה מחישול ידני מסופקות עם טבעת הידוק עשויה מקרן של תאו מים. היצרן מחשיב את הסכין הזאת, עם צורתה המסורתית והחומרים וביצועים בטכנולוגיה עילית, להיות קרובה לאידיאלי.

זהירות: הלחות גורמת לחלודה ולשינויי צבע (פטינה)

הסכין שף (גיוטו)

המומלצת כאן בנויה באמצעות פלדה אל-חלד למחצה HAP40 PM כמו כן הליבה הפנימית (Hagane) עם Jigane חיצוני חזק עשוי פלדת אל-חלד.

HAP40 היא פלדה טובה מאוד עבור סכיני מטבח, בייחוד כאשר היא עוברת טיפול חום ל- HRC 65-67. הטיפול בחום המיושם על להבי “Gihei” הוא באיכות ראויה לציון. התוצאה בשילוב היא סכין בעלת שפה מדהימה ושנשארת חדה זמן רב. ההתאמה והגימור הם איכותיים באותה מידה.

לכן היא בחירה טובה עבור משתמשים שמאליים וימניים כאחד. הפרופיל די מעוגל עבור Gyuto וזה הופך אותה ללהב מעולה עבור אנשים החותכים בתנועת נדנדה.

הסכינים GIHEI

הסכינים עם האוחזים מעץ מגנוליה בצבע טבעי חושלו ידנית בנפרד בנפחייה של GIHEI באמצעות תהליך של הבעלים. סכינים אלה מחישול ידני מסופקות עם טבעת הידוק עשויה מקרן של תאו מים.

סכינים עשויות פלדה מאבקה מטלורגית הן חדשות יחסית. האבקה המטלורגית פלדה HSS (HIGH SPEED STEEL) HAP40, מתוצרת היטאצ'י, ניתנת להקשיה עד לטווח של בין 64 לבין 68 HRC.

למרות שייצרני סכינים יפניות נוטים להיות די מסורתיים, ומבצעים שינוים לעיתים רחוקות ללא סיבה טובה, הם פתוחים לחומרים חדשים או תהליכים אם אלה מייצגים מקדמה משמעותית באיכות או נוחות השימוש עבור הלקוחות שלהם. אבל רק אז חברה מכובדת כמו GIHEI, שבסיסה בעיר Sanjo, במחוז Nigata, תשנה את השיטות שלה אשר נוסדו מזמן.

GIHEI, אשר נוסדה בשנת 1928, התמחתה מההתחלה בייצור של סכיני מטבח מסוג Nakiri (סכינים בעלות שלושה רבדים) - גם Santoku, Kakugata או Kengata (וגם Gyuto או Gyutu) נעשו. הסכינים הללו יוצרו בדרך המסורתית, ול- GIHEI יש מוניטין טוב.

המטרה של הבעלים הנוכחי Atsushi Hosokawa, הייתה לשמר את המאפיינים המצטיינים של הסכינים היפניות, כמו חדות גבוהה, קשיות וקלות ההשחזה, אלא לעבוד על חלק מהחסרונות המקובלים, כגון השפה השברירית יחסית והרגישות לחלודה, כך שסכין "אידאלית" יותר מפותחת - עם כל התכונות החיוביות שמורות והחסרונות ממוזערים. שנים רבות של ניסויים הובילו להחלטה להשתמש בפלדה מאבקת מתכתית HAP40 מבית Hitachi.

HAP40 היא בעלת גרגרים עדינים מספיק כדי לחדד טוב מאוד ומדורגת 64-68 בבדיקת קשיות רוקוול (HRC) - אפילו קשה יותר מפלדת פחמן המסורתית המשמשת בסכינים. בניגוד לפלדות HSS אחרות, היא ניתנת להשחזה בקלות יחסית על אבני מים רגילות, אם לא בקלות כמו בפלדות מסורתיות. סכינים מהפלדה הזאת שומרות על החדות שלהן פי 3 עד פי 5 יותר מאשר בסכינים מסורתיות. HAP40 היא מאוד קשה, ומכאן ללא סבירות לשבר לאורך השפה כמו בפלדה שבשימוש בסכינים מסורתיות.

הסכינים מיוצרות בשלוש שכבות, HAP40 משמשת רק ב- "Hagane" או שכבת הביניים, אשר הופכת לשפה החותכת. השימוש של פלדה אל-חלד SUS405 עבור ה- "Jigane", או שני הרבדים החיצוניים, פותר את בעיית החלודה באלגנטיות. כל הסכינים המאוירות בדף זה עשויות פלדה תלת-שכבתית.

פלדת HAP40

היא אבקת מתכות High Speed Tool Steel של Metals Ltd Hitachi. ההרכב הכימי העשיר והמבנה המיקרוסקופי העדין שלה מאפשרים ייצור של סכינים אשר מחזיקות איזון מצטיין של קשיות, קשיחות ושמירת שפה. מבחינת ביצועי חיתוך ושמירת שפה, כמה מומחי סכינים מאמינים ב- HAP-40.

יתרונות של סכיני מטבח מפלדה אבקתית : קשיות גבוהה מאוד עד 67 על סולם רוקוול C, וקשיחות טובה, התנגדות לקורוזיה משביעת רצון,קל לחדד פלדה, עם מבנה מיקרוסקופי, עבור חדות עדינה ויכולת להישאר חד יותר מאשר פלדות מסורתיות אחרות.

תחזוקת הסכין

אין להכניס סכינים אלה למדיח כלים!

לשטוף ולייבש לאחר השימוש – פלדה מהירה מאובקת עלולה להחליד אם היא נשארת רטובה לתקופות ארוכות.

לעולם אין לחתוך בשר או ירקות בהקפאה עמוקה!

סכינים אלה מיועדות לחיתוך ירקות ובשר. הן לא תוכננו לחתוך עצמות בבשר, בעופות או בדגים!

מידע נוסף
בית היוצר Gihei
מתכת ליבה HAP40
גימור מרוקע
שיפוע / שפה משני הצדדים (50/50)
אורך כולל (מ"מ): 280
אורך להב (מ"מ) 205
נפח Atsushi Hosokawa
Blade San Mai

קנייה בטוחה PayPal‏

קניתם משהו והוא לא מתאים? יש דרך חזרה!

PayPal ידאג לכם להחזיר תשלום על משלוח ההחזרה! לפרטים נוספים

משלוח חינם

בקניה מעל 350 ₪

החבילה תצא אלייך, לדואר רשום בסניף הדואר הקרוב לביתך.

קנייה בטוחה

קנייה בטוחה באינטרנט

רכישה מקווננת מאובטחת בטכנולוגיית SSL.

מחירים הנמוכים ביותר בישראל

אנחנו עובדים ישירות מול היצרנים ביפן

מה שמאפשר לנו להציע ללקוחותינו את המחירים הנמוכים ביותר בישראל.