סכין ירקות (נקירי) 165מ"מ AOGAMI#1 KARAKU





בדירוג מעלה מצויות פלדות פרמיום יפניות איכותיות ברמה הגבוהה ביותר. יש לזכור שגם פלדות בדירוג של כוכב אחד, עדיין נמצאות בטווח של פלדות הפרמיום!
סכיני Karaku מחושלות באזור Tosa של Shikuku על ידי הנפח Michikuni Tokaji, באמצעות Aogami #1, פלדה כחולה מאוד מוערכת, ידועה בשל יכולתה להיות מאוד חדה ולשמור על השפה. הגימור הכהה והמסורתי Kuroichi מציע הגנה מפני שינוי גוון. הידיות עשויות עץ מגנוליה (ho) ומעוצבות בצורת D. בסך הכל, זאת סכין התחלתית ומאוד ערכית, אידיאלית לשפים המעוניינים בלהבים מפלדת פחמן מסורתית וידות בסגנון יפני.
٭ עקב צורת הלהב הייחודית של סכיני Karaku, הנרתיקי סכינים מעץ שלנו (Sayas) הסטנדרטיים אינם מתאימים לסכינים הללו.
סכיני Karaku מיוצרות ב-Tosa שביפן והינן סכינים טובות ברמה התחלתית, העושות שימוש בפלדה Aogami Super. Michikuni Tokaji הוא הנפח שבונה אותן עבורנו והוא אותו האחד אשר גם מייצר הקו של הסכינים Zakuri. Tosa הינו אזור מפורסם של יפן שבו מיצרים סכינים והם מתמחים בסכיני kurouchi ובמחירים סבירים. בגלל הבידוד הפיזי שלה, Tosa באופן מסורתי הינה בעלת תרבות ייחודית בהשוואה לאזורים אחרים של יפן. אתם יכולים לראות את התרבות השונה הזאת בסכינים שנעשו באזור Tosa.
פלדה AS היא חלק ממשפחת הפלדות פחמן עליות Hitachi Blue Paper, אשר פותחו במיוחד עבור כלים וסכינים. לפלדה הזאת יש את ההתנגדות לשחיקה הגבוהה ביותר ואת הקשיחות הנמוכה ביותר מבין שלושת הפלדות Blue Paper. שמירת השפה היא יוצאת דופן באמת וקל לחדד אותה בנוסף. היא מכילה את הכמות הגבוהה ביותר של פחמן וכרום מבין שלושת הסגסוגות אשר לא רק מגדילה את הקשיות שלה, אך גם נותנת לה יתרון קל על האחרות מבחינת עמידות בפני קורוזיה. היזהרו עם זאת, שהיא עלולה לשנות גוון ולהחליד אם היא לא נשמרת נקייה ויבשה בין השימושים, באופן מושלם.
סכיני nakiri הינן סכינים בעלות שיפוע כפול המעוצבות במיוחד לעבודה עם ירקות. סכיני nakiri מאופיינות על ידי הפרופילים השטוחים שלהן והקצוות המרובעים. הפרופיל הזה הופך סכינים אלה אידאליות לחיתוך בדחיפה וקיצוץ אך מגושמות עבור חיתוך בתנועות נדנדה. סכיני nakiri מושחזות דק לעיטים קרובות על מנת לייעל ביצועים והן מרוויחות משפת חיתוך מעודנת. עיצוב דומה נמצא בסכין המסורתית, בעלת שיפוע יחיד usuba המעוצבת גם במיוחד לשימוש על ירקות. חובבי nakiri יכולים גם כן לקחת בחשבון את הקופיץ הסיני שמבצע פונקציה דומה עם מידה מסוימת של פרופיל דומה.
בית היוצר | Karaku |
---|---|
מתכת ליבה | Aogami#1 |
גימור | קאראוצי |
שיפוע / שפה | משני הצדדים (50/50) |
אורך כולל (מ"מ): | לא זמין |
אורך להב (מ"מ) | 165 |
נפח | Michikuni Tokaji |
Blade | San Mai |