סכין ירקות אוסובה (USUBA) SUISIN מ"מ195 White No.2





בדירוג מעלה מצויות פלדות פרמיום יפניות איכותיות ברמה הגבוהה ביותר. יש לזכור שגם פלדות בדירוג של כוכב אחד, עדיין נמצאות בטווח של פלדות הפרמיום!
סכין ירקות אוסובה Kama Usuba מ"מ180
סכינים אלה נעות במידות בין 165 מ"מ לבין 210 מ"מ. בגלל שסכינים אלה הן בעלות שיפוע יחיד הן מיועדות ליד מסוימת, אז משתמשים שמאליים לצרכים פרטיים, צריכים להיזהר בעט הזמנת סכין המתאימה להם. סכינים בעלות שיפוע יחיד זקוקות בנוסף ערכת טכניקות שונה לשני השימושים והשחזת סכין, כך שמשתמשים צריכים להיות מודעים למה שזה כרוך לפני רכישת אוסובה. סכין ירקות נקירי הינה בעלת עיצוב מאוד דומה המיועדת לשימוש באותם היישומים, אך עושה שימוש בעיצוב שיפוע כפול יותר מגוון.
פלדת פחמן לבנה 2# (Shironi-Ko, Shirogami #2)
פלדה לבנה 2# היא מסוג הפלדה הלבנה הנפוצה ביותר בשימוש. פלדה זו משיגה איזון הרמוני בין חדות ושבירות, וזה עושה אותה קלה יותר לשימוש מהפלדה הלבנה 1#.
סכיני Hongasumi
סכיני Hongasumi הינן בעלות איכות גבוהה. הן מחושלות, מחוסמות ועוברות גימור עם השגחה ודיוק רב. על מנת לייצור להבים אלה, מרבדים פלדת פחמן גבוהה עם ברזל רך ולאחר מכן מחשלים ומרקעים בתהליך דומה לסכיני Kasumi, אך עם
מעורבות של יותר שלבים מפורטים.
סכינים יפניות נבנות על ידי חישול יחד של פלדת פחמן עילית וברזל, כדי ליצור סכינים איכותיות אשר הינן חיוניות באומנות ובביצועים.
פלדה Shirogami No.2 עם קשיות על סולם רוקוול של 63-64, מחושלת עם ברזל כדי ליצור דפוסי "ערפל" יפים, ושימת דגש מושם בחישול ובליטוש המעודנים, עם תשומת הלב הגבוה ביותר לפרטים. הסכינים הללו מניבות ביצועים מיוחדים עם ערך יוצא דופן. האיכות המקצועית של הסכינים האלה מחמיאה שפים מנוסים ומיומנים ביותר.
פלדת פחמן לבנה 2# (Shironi-Ko, Shirogami #2)
כמעט זהה ל-Shiro-Ko, סגסוגת זו הינה בעלת קצת פחות תכולת פחמן. זו פלדה מאוד נפוצה עבור כלי חתך יפניים ברמה גבוהה. סכינים אלה מחזיקות שפה מאוד מאוד משובחת, אך אינן נוטות לשמור על השפה של סגסוגות אחרות. היא מאוד תגובתית, כך שניגוב וייבוש הינם חובה לאחר כל שימוש.
פלדה הזאת מקבילה לפלדה Tamahagane המסורתית של ה-Katana היפנית (חרב סמוראי), אך היא מיוצרת בצורה הרבה יותר מודרנית. כתוצאה מכך, הפלדה אינה מכילה למעשה זיהומים (כגון גופרית) אשר עלולים להשפיע לרעה על האיכות. לפלדה Shirogami יש את הפוטנציאל של חדות גבוהה מאוד, חידוד קל ועמידות חיתוך ארוכת טווח. הקשיות שלה נעה בין HRC 63 לבין 65. זה הופך למציאותי זוויות חיתוך של 15-25 מעלות טובות מאוד עם הפלדה המוקשת הזאת.
מורכבת מפחמן: 1.05 – 1.15%, מנגן: 0.20 – 0.30%, זרחן: 0.025%, גופרית: 0.004%, סיליקון: 0.10 – 0.20%
עצות כלליות בטיפול בסכין ואזהרות
● לעולם אל תרחצו סכין במדיח כלים
● היא איננה נוגדת חלודה. היא תחליד ותאבד את צבעה אחרי חיתוך מרכיבים חומצתיים או אם עוזבים אותה רטובה.
● התוצאה של טיפול לקוי עלולה להיות שבר.
● אנא, נגבו וייבשו את הסכינים לאחר השימוש כדי למנוע החלדה. Sakai ממליצה על ניגוב סכינים מפלדת פחמן באמצעות שמן tsubaki על מנת להרחיק לחות מהסכין.
● סכינים בסגנון מערב הנמכרות על ידי Sakai הינן בעלות להבים דקים יותר מאשר סכינים מערביות אופייניות.
⛔️ זהירות
אנא היו זהירים בעת בדיקת סכיני פחמן בידיים רטובות לאחר הרכישה. אנו מבקשים מהלקוחות לבחון כל הסכינים לפני השימוש, ואנו לא נקבל החזרות של סחורה פגומה.
במקרה שאתם מקבלים סכין חלודה, נא להתקשר לשירות הלקוחות תוך 48 שעות, ואנו נשמח לסייע לכם.
בית היוצר | Suisin |
---|---|
מתכת ליבה | White #2 |
גימור | חלק |
שיפוע / שפה | צד ימין (מתאים למשתמשים ימניים) |
אורך כולל (מ"מ): | לא זמין |
אורך להב (מ"מ) | 195 |
נפח | לא זמין |
Blade | Hongasumi |