SUISIN Yanagiba  HAYATE (Blue2) Hongasumi  Made By Itsuo Do  270mm
SUISIN Yanagiba  HAYATE (Blue2) Hongasumi  Made By Itsuo Do  270mm SUISIN Yanagiba  HAYATE (Blue2) Hongasumi  Made By Itsuo Do  270mm SUISIN Yanagiba  HAYATE (Blue2) Hongasumi  Made By Itsuo Do  270mm SUISIN Yanagiba  HAYATE (Blue2) Hongasumi  Made By Itsuo Do  270mm SUISIN Yanagiba  HAYATE (Blue2) Hongasumi  Made By Itsuo Do  270mm SUISIN Yanagiba  HAYATE (Blue2) Hongasumi  Made By Itsuo Do  270mm SUISIN Yanagiba  HAYATE (Blue2) Hongasumi  Made By Itsuo Do  270mm SUISIN Yanagiba  HAYATE (Blue2) Hongasumi  Made By Itsuo Do  270mm SUISIN Yanagiba  HAYATE (Blue2) Hongasumi  Made By Itsuo Do  270mm SUISIN Yanagiba  HAYATE (Blue2) Hongasumi  Made By Itsuo Do  270mm SUISIN Yanagiba  HAYATE (Blue2) Hongasumi  Made By Itsuo Do  270mm SUISIN Yanagiba  HAYATE (Blue2) Hongasumi  Made By Itsuo Do  270mm SUISIN Yanagiba  HAYATE (Blue2) Hongasumi  Made By Itsuo Do  270mm
SKU
SUISIN-YAN-948204
זמינות: במלאי

SUISIN Yanagiba HAYATE (Blue2) Hongasumi Made By Itsuo Do 270mm

3,790 ₪
מיועד לשימוש
מאפיינים
HONGASUMI OCTAGONAL
מדד רוקוול HRC
עמידות בפני שחיקה
שימור שפה
עמידות בפני קורוזיה

בדירוג מעלה מצויות פלדות פרמיום יפניות איכותיות ברמה הגבוהה ביותר. יש לזכור שגם פלדות בדירוג של כוכב אחד, עדיין נמצאות בטווח של פלדות הפרמיום!

הערה

Yanagiba - Suisin »Hayate«

Hayate היא סדרה של סכיני שף יפניות המחושלות באופן בלעדי על ידי האומן Master Itsuo Doi.

פלדות סכינים מסורתיות אלה Aogami 2 (Ao-niko) מאוזנות באופן מושלם  וחדות במיוחד, אשר מעולם לא הגיעו לייצור תעשייתי של להבי Aogami. סכינים אלו הינן מחושלות באומנות יפנית בשלמות הגבוהה ביותר!

הצד הקדמי, הגב של הסכין והשפה החותכת האחורית (Ago), הינם מלוטשים כמראה. הידית עשויה מעץ הבנה מוצק מתומן. הלהב קשה מאוד עם שימור שפה מעולה. אנחנו מספקים את הסכין הזאת כולל תיבה Kiri (עץ פאולוניה), ו-Saya (נרתיק) עשוי עץ מגנוליה.

SUISIN HAYATE

אומן מאסטר באמנויות הנפחות המסורתית, Itsuo Doi חדר לעולם של חישול סכין מסורתית של העיר סאקאי בגיל 19 כחניך של אביו, Kazuo Doi. נחוש בדעתו לשלוט באומנות שהוא בחר, Doi הצעיר יישם משמעת ועבודה קשה על מנת להגיע לרמה הגבוהה ביותר של אומנות המלאכה, תוך שכלול כישוריו באזור המאתגר ביותר עם טמפרטורות נמוכות, בחישול וייצור להבים חדים וייחודיים הכרחיים עבור שפים מקצועיים. בפרט, Doi קיבל שבחים מעולים מהשפים המובילים ברחבי יפן עבור מומחיותו בשימוש של ao-niko או פלדת פחמן כחולה2# (Aogami#2), חומר בעל ביצועים גבוהים במיוחד שהוא קשה ביותר לחישול. Doi חי ועובד על פי הסיסמה שלו, "בעל מקצוע טוב אינו חדל מעולם ללמוד על האמנות שלו," ושכלל את הטכניקה שלו יום ביומו במשך 60 שנה.
 

סידרת סכיני שף סושי / סשימי "Hongasumi"

נבנות על ידי חישול יחד של פלדת פחמן עילית וברזל, על ידי אומני מאסטר  שלנו, כדי ליצור סכינים איכותיות אשר הינן חיוניות באומנות ובביצועים. פלדה Blue Steel #2 עם קשיות על סולם רוקוול של 63-65, מחושלת עם ברזל כדי ליצור דפוסי "ערפל" יפים, ושימת דגש מושם בחישול ובליטוש המעודנים, עם תשומת הלב הגבוה ביותר לפרטים. הסכינים הללו מניבות ביצועים מיוחדים עם ערך יוצא דופן. האיכות המקצועית של הסכינים האלה מחמיאה  שפים מנוסים ומיומנים ביותר.
 

סכיני שף סושי / סשימי - קיריצ'וקא (Kiritsuke)

הינן עיצוב היברידי המשלב תכונות של סכינים יפניות usuba ו-yanagiba. סכיני אוסובה (Usuba) מוקדשות להיות סכיני ירקות, בזמן שסכיני יאנאגיבה (סכין סושי / סשימי) משמשות לפריסת דג נא לסושי, כתוצאה מכך סכין קיריצ'וקא מיועדת למטרה כללית לשימוש בהכנת תבשילים יפניים מסורתיים. סכיני קיריצ'וקא רבות שומרות על העיצוב של שיפוע יחיד של סכיני אוסובה ו- יאנאגיבה , אם כך, המשתמשים צריכים להיות מודעים במה שכרוך בשימוש ותחזוקה של סכינים עם שיפוע יחיד. מספר יצרנים כיום מייצרים סכיני קיריצ'וקא בעלות שיפוע כפול, הנקראות לעיטים קרובות  סכין שף (גיוטו) קיריצ'וקא , עבור משתמשים מערביים אשר מעריכים האסתטיות המהממת של הפרופיל, אך דורשים את הגיוון הנוסף של השחזה דו שיפועית. הפרופיל  reverse tanto  של סכיני קיריצ'וקא עושה את הקצה המחודד זריז מאוד אך גם עדין בזמן שהפרופיל השטוח נותן מעצמו היטב בקיצוץ וחיתוך בדחיפה.
 

Itsuo Doi

סקאי הפכה לעיר הומה כשלעצמה, עם בתי מגורים, מעורבבים בקרב בתי מלאכה רבים לסכינים. כאן המקום איפה שתמצאו את אחת המשפחות הידועות ביותר ביפן ביצירת סכינים. העסק מנוהל על ידי Itsuo Doi, בנו של הנפח האגדי Keijiro Doi.  Keijiro Doi הוא אחד מבין הנפחים מהמפורסמים ביפן, אשר פרש לאחרונה, בגיל 85. הוא קיבל פרסים רבים על עבודתו האומנותית והוא נחשב על ידי רבים כאוצר לאומי חי של יפן. Itsuo Doi התחיל את החניכות שלו עם אביו בגיל 24 והוא התאמן כנפח במשך יותר מ-40 שנה.
 
ביפן, אומנות יצירת סכינים היא מקצוע בנוסף לזה שהיא צורה של אומנות. נפח עשוי לבלות כל חייו בהתמחות באחת המיומנויות בלבד המערבת ייצור להב והחניכים אינם נחשבים בקיאים כל עוד שלא עבדו במשך 10 שנים לפחות. סכינים יפניות מסורתיות בעלות שפה יחידה ידועות בהיותן משימה ספציפית: הגרסאות בסגנון מערבי הן קלות יותר ומאוזנות יותר, בו בזמן שסכיני שפה יחידה מאפשרות עבודת חיתוך יותר מדויקת. הדיוק הזה הוא התוצאה של לא רק איכות הפלדות היפניות, אלה גם של זמן אינטנסיבי מושקע בתהליך החימום, קירור, חישול והשחזה שכל להב חייב לעבור.
 
עבור Itsuo Doi, כל שלב בתהליך ייצור סכין נעשה בטביעת עין וביד. ישנה מעט מאוד טכנולוגיה מעורבת בתהליך, הסכינים מיוצרות תוך שימוש באותם הכלים שהיו ברשות המשפחה זה מאות שנים. בדריכה בתוככי הבית מלאכה, מרגישים כמעט ניגוד אינטואיטיבי להיי-טק, למפעלים עתידניים אשר בהם יפן מפורסמת בהם כל כך – המחסן חשוך, הכלים חלודים וקירות העץ דהויים. ועדיין, אין דומה לאיכות הסכינים המיוצרות על ידי משפחת Doi.אנו מתכבדים להציג את המערכות האלה המתארות את תהליכי ייצור סכינים היוצאים מן הכלל של משפחת Doi.

עבור הסכינים שלו , Doi-san משתמש בפלדה Aogami 2 Blue steel, המצטיינת עבור  שמירת השפה המעולה שלה, החוזק והעמידות לאורך זמן שלה. התהליך מתחיל עם חימום הלהב. על מנת לבצע זאת, נדרש לחמם את הפחם לטמפרטורה מאוד מדויקת – Itsuo Doi מסוגל לקבוע זאת פשוט על ידי התבוננות בצבע הפחם. לאחר מכן, הלהב מחומם מעל האש, ומחושל לצורה המדויקת שבה הוא צריך להיות. Doi-san אינו מחזיק בכל סוג של תבנית או מדידות על מנת לעצב את צורת הסכינים, אבל כל אחת נראית כמעט זהה במדויק לזו שלפניה. לאחר שכל להב מחושל ומעוצב, הוא מקורר ואחרי זה מוכה שוב עם פטיש כדי לחזק ולהשחיז את הלהב. אפילו בעזרת הידיים המאוד מיומנות של  Doi-san, ישנם תמיד להבים אשר אינם מתאימים לסטנדרטים המדויקים שלו בייצור סכינים, וזה מסתיים במחזור – למעשה, רק אחוז קטן מהלהבים שנוצרו במחסן מסתיים בהפיכה לסכינים.
 
השלב הבא הוא פזת "Yaki", אשר מטרתה היא להקשות את הלהב. פעם נוספת, התהליך דורש טמפרטורת תנור מאוד מדויקת – 720 מעלות – אשר Doi-san מסוגל לקבוע פשוט על ידי התבוננות בצבע הפחמים.
השלבים הסופיים של ייצור הסכין כרוכים בייצור שפת הלהב – תהליך עדין ביותר, מבוצע ידנית על סדרה של אבני השחזה טבעיות בעלות גרגרים עדינים – ובסופו של דבר, חיבור הידית. 
על מנת לייצר אפילו להב אחד יחיד, כל הסדר הזה של פעולות ייקח לפחות שלושה או ארבעה ימים. רק 12 סכינים בערך מושלמות כל יום, דבר העושה אותן מיוחדות ביותר.

 

❗️ עצות כלליות בטיפול בסכין ואזהרות

● לעולם אל תרחצו סכין במדיח כלים

● היא איננה נוגדת חלודה. היא תחליד ותאבד את צבעה אחרי חיתוך מרכיבים חומצתיים או אם עוזבים אותה רטובה.

● התוצאה של טיפול לקוי עלולה להיות שבר.

● אנא, נגבו וייבשו את הסכינים לאחר השימוש כדי למנוע החלדה. Sakai ממליצה על ניגוב סכינים מפלדת פחמן באמצעות שמן tsubaki על מנת להרחיק לחות מהסכין.

● סכינים בסגנון מערב הנמכרות על ידי Sakai הינן בעלות להבים דקים יותר מאשר סכינים מערביות אופייניות.

⛔️ זהירות

אנא היו זהירים בעת בדיקת סכיני פחמן בידיים רטובות לאחר הרכישה. אנו מבקשים מהלקוחות לבחון כל הסכינים לפני השימוש, ואנו לא נקבל החזרות של סחורה פגומה.

במקרה שאתם מקבלים סכין חלודה, נא להתקשר לשירות הלקוחות תוך 48 שעות, ואנו נשמח לסייע לכם.

מידע נוסף
בית היוצר Suisin
מתכת ליבה Aogami#2
גימור מראה לוטש
שיפוע / שפה צד ימין (מתאים למשתמשים ימניים)
אורך כולל (מ"מ): 420
אורך להב (מ"מ) 270
נפח Itsui Doi
Blade Hongasumi

קנייה בטוחה PayPal‏

קניתם משהו והוא לא מתאים? יש דרך חזרה!

PayPal ידאג לכם להחזיר תשלום על משלוח ההחזרה! לפרטים נוספים

משלוח חינם

בקניה מעל 350 ₪

החבילה תצא אלייך, לדואר רשום בסניף הדואר הקרוב לביתך.

קנייה בטוחה

קנייה בטוחה באינטרנט

רכישה מקווננת מאובטחת בטכנולוגיית SSL.

מחירים הנמוכים ביותר בישראל

אנחנו עובדים ישירות מול היצרנים ביפן

מה שמאפשר לנו להציע ללקוחותינו את המחירים הנמוכים ביותר בישראל.